1. Hjem
  2. Fjordane Friluftsråd Korona Virus Status
Fjordane Friluftsråd Korona Virus Status - headerbilde

Kjære alle flinke frivillige og våre partnere!

Med utgangspunkt i Regjeringens nye restriksjoner og tiltak for å hindre spredning av koronaviruset, må våre ryddeaksjoner og utsettes eller avlyses. Restriksjonene og tiltakene gjelder frem til minst 13. april. Vi fortsetter å planlegge friluftsskolene våre om sommeren. Vi vil endre planene våre i linje med råd fra regjeringen og helseinstituttet. Vennligst les under ang. veien videre og hvordan vi vil støtte dere :)

Først og fremst ønsker vi å støtte dere! Det er supert for folk til å komme seg ut på tur nå. Hvis du bor ute ved kysten, er det en flott aktivitet å plukke litt søppel for å få en adspredelse fra den nåværende situasjonen, få frisk luft og bidra til bedring av miljøet... kanskje noe fint å gjøre med familien din? Det kan bidra til å øke immunforsvaret ditt, kanskje til og med være en meditasjon og tilfredsstillende.

Hvis du ønsker å delta i strandrydding eller rydding av området ditt, må du ta med deg disse punktene:

  • IKKE samle dere i store grupper men ikke gå ut helt alene. Vi anbefaler at dere gå ut med bare familie som du allerede er i nærkontakt med. Husk at det er sosial isolasjon som er det som best kan stoppe viruset fra å spre seg.

  • Ryddepakker/rydde utstyr: Vi be om at dere ikke hente ryddepakker på hentepunktene som SPAR, gjenvinningsstasjoner og kommunehusene i restriksjonsperioden.

  • Avfallshåndtering + leveringspunkter: Avfalls- og gjenvinningsstasjoner må først og fremst utføre sine kritiske samfunnstjenester i form av transport og behandling av avfall fra husholdninger, sykehus, bedrifter og andre. MEN vi har åpne kontainere utplassert i området ditt som du kan levere søppelet til. Se på linken: http://www.fjordanefr.no/marin-forsopling/strandrydding/leveringsplass Vi har ikke kontainere i Bremanger og rundt Måløy. Her ber vi om at du oppbevarer avfallet et sted til restriksjonene er opphevet. Vi ber alle om å respektere eventuelle beskjeder fra selskapene og kommunene om lite kapasitet til å håndtere eierløst avfall i denne perioden.

  • FORSIKTIGHET: Redningspersonalet er begrenset, så vennligst bare gå turer i områder som er TRYGG og alltid fortelle noen hvor du planlegger å gå. For eksempel anbefaler vi deg til å plukke avfall langs gatene og på strender som IKKE er utsatt. Bare gå ut i gode værforhold.

 

Arrangementer etter 14. April:

Vi fortsetter å planlegge aksjoner etter 14. April. Kanskje arrangementer blir avlyst men vi holder oss positive og ønsker å planlegge for fremtiden. Kanskje det kan være noe fint for dere å se frem til?

Vi kommer med mer informasjon så snart vi har en oppdatering.

Hvis du lurer på noe, gjerne ringe oss!

Fjordane Friluftsråd Daglig leder: Bjarte Engevik: 99 48 75 00

Marin forsøpling Prosjektleder: Victoria Slaymark 48 22 22 38

Mer informasjon fra Regjeringen + Folkehelseinstituttet: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nye-tiltak/id2693327/